fbpx
EkonomiNdërkombëtare

Britania përballet me krizën më të madhe ushqimore që nga Lufta e Dytë Botërore ’pasi Brexit

Britania mund të përballet me tronditjen më të madhe në sistemin e saj të furnizimit me ushqim në 75 vjet, paralajmërojnë ekspertët, ndërsa bisedimet e krizës për një marrëveshje tregtare pas Brexit me Bashkimin Evropian qëndrojnë në ekuilibër.

Kryeministri britanik Boris Johnson po shkonte në Bruksel të mërkurën për darkë me shefen e BE Ursula von der Leyen, me shpresën e sigurimit të një marrëveshje përpara se Britania të largohet nga tregu i vetëm i BE me 31 dhjetor.

Edhe nëse Johnson arrin një marrëveshje, si duket do jetë vonë për të ndaluar rritjen e çmimeve të ushqimeve dhe për të parandaluar mungesat e produkteve të freskëta, ku një pjesë e konsderuseshme, prej 26%  importohet nga Evropa, thonë ekspertët e industrisë dhe politikës ushqimore.

“Për sa i përket precizitetit të mundshëm të linjave të furnizimit dhe mbajtjes së ushqimit të gjithëve në Britani, nuk ka qenë aq keq që nga Lufta e Dytë Botërore”, tha Christian Reynolds, një pedagog i vjetër në City, Njësia e Politikës Ushqimore të Universitetit të Londrës.

Mundësia e mungesës së ushqimit vjen në mes të recesionit më të keq të vendit në 300 vjet, përkeqësuar nga pasojat ekonomike nga pandemia e Covid-19./metro/

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close