fbpx
Lajme

Deri në 350 mijë serbë mund të votojnë nëse votohet Ligji i propozuar nga Kurti

Albin Kurti e ka ndërmend të Propozoj një Ligj me të cilën iu mundësohet mërgatës të votojnë nga ambasadat. Këtë propozim e kanë kundërshtuar shumë gazetarë dhe anëtarë të shoqërisë civile, gjithashtu edhe partitë politike.

Ju sjellim shkrimin e plotë nga gazetari Valon Syla:

Pretendimet e Serbisë janë që jashtë Kosovës jetojnë mbi 350 mijë serbë të zhvendosur (diaspora serbe). Deri më tash, ata nuk kanë pasur të drejtë vote, por me ligjin e ri u krijohet edhe atyre mekanizmi shtetëror dhe legjitimohen edhe 350 mije votues serbë për zgjedhje. Sipas kësaj logjike, Lista Serbe me këtë mundësi i fiton 20 ulëse në Kuvendin e Kosovës. Plus edhe në Serbi munden me votu në Zyrën Ndërlidhëse të Kosovës në Beograd.Ky eshtë ligji i Albin Kurtit.Ky qenka ndryshimi

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close