fbpx
Lajme

Eliot Engel në Kongresin e ShBA-së: Dhunimet e serbëve ishin metodë për t’i përzënë shqiptarët nga Kosova

Kryetari i Komitetit për Marrëdhënie të Jashtme të Kongresit Amerikan, Eliot Engel, i ka paraprirë sot më një fjalim rrëfimit të kosovares së dhunuar gjatë luftës, Vasfije Krasniqi-Goodman, e cila do të dëshmojë  për përjetimet e saj të dy dekadave më parë.

Përgjatë fjalimit të tij, Eliot Engel ka thënë se është shokuese se si askush nuk është dënuar nga ndonjë gjykatë e Serbisë për fshehjen e trupave të shqiptarëve të vrarë dhe për dhunimet e mbi 20 mijë grave.

Ai tutje tha se dhunimet në atë kohë ishin metodë për t’i përzënë shqiptarët nga Kosova, transmeton Indeksonline.

“Beogradi është përgjegjës edhe për dhunimin e 20 mijë grave. Raporti Human Rights thotë se përdhunimet kanë qenë të pranishme në Kosovë dhe si armë e luftës për spastrim etnik. Përdhunimet nuk kanë qenë individuale por mjete të qëllimshme për të terrorizuar popullatën civile.

Dhunimet ishin metodë për t’i përzënë shqiptarët nga Kosova. 20 vjet më pas pak është bërë që të vihet drejtësia. Asgjë nuk është bërë që të sigurohet drejtësi për viktimat.“Nuk është arritur më shumë për drejtësi ndaj viktimave që kanë vuajtur nga ushtria e Sllobodan Millosheviqit. Ne mendojmë që aleatët kanë mundur të bëjnë më shumë për të sjellë drejtësi. Nuk është bërë asgjë ndaj serbëve që kanë bërë krime. Le ta kemi të qartë që shumica dërmuese e krimeve të luftës dhe ndaj njerëzimit janë kryer nga forcat e sigurisë së Serbisë dhe Jugosllavisë dhe ky është fakt”.

Në Kongresin e SHBA-së, Eliot Engel ka folur edhe për Gjykatën Speciale.

“Kosovës iu ka imponuar që ta hetojë vetën e vet dhe kjo është e gabueshme. Ligjin për Dhomën Speciale –  kjo gjykatë ndjek vetëm raste shqiptare. Fokusi duhet të jetë aty, nëse kjo gjykatë adreson krimet pa dallim dhe jo vetëm ato të kryera nga shqiptarët. Nëse kështu vazhdohet drejtësia për viktimat në Kosovë kurrë nuk do të arrihet”, shtoi ai./Indeksonline/

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close