fbpx
Lajme

Fletarrestet serbe: Rifat Jashari falsifikoi dokumente për terroristin Sami Lushtaku për t’ia pranuar azilin

Shteti i Serbisë ka publikuar një listë të gjatë, sipas saj me “terroristët e UÇK-së. Fletarrestet zyrtare nga Beogradi u kanë bërë jo pak problem luftëtarëve të UÇK-së, transmeton EPILOGU.

I përmendur në dosjen e Beogradit ishte edhe Rifat Jashari, vëllau i komandantit legjendar Adem Jashari.

Në dosje thuhet se “Në lidhje me këtë, ai siguroi dokumente të falsifikuara dhe ndihmoi një numër terroristësh shqiptarë, mes tyre Sami Lushtaku, Osman Ferizi, Lulzim Jashari dhe Jakup Nura, dhe u bëri të mundur marrjen e azilit politik në Gjermani”.

Gjithashtu thuhet se “Aktivitetet domethënëse të Rifat Jasharit ishin përqendruar në armatosjen e terroristëve shqiptarë. Gjithashtu, Ai mbështeti financiarisht partinë e Hashim Thaçit, që nga dita e themelimit të saj”.

Sipas fletarresteve serbe, Hashim Thaçi, Kadri Veseli bashkë me bashkëluftëtarë të tjerë përgjatë viteve 1992/1993 kanë sulmuar milicinë e Serbisë ku kanë mbetur të vrarë 4 milicë ndërsa janë plagosur edhe 3 të tjerë. Në mesin e luftëtarëve përmenden edhe disa të tjerë përfshirë Jakup Nurën e të tjerë.

Në fletarrest thuhet se ata janë trajnuar në kampet ushtarake të Shqipërisë në vitin 1991 e më pastaj janë rikthyer dhe kanë organizuar sulme të armatosura ndaj milicisë së Serbisë, strukturë kjo e cila vazhdimisht e torturoi popullsinë shqiptare anekënd Kosovës.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close