fbpx
Lajme

Këshilla si të ruheni nga tërmeti

Tërmet i fuqishëm lëkundi sot Shqipërinë, ndërkaq dridhjet u dëgjuan edhe në Kosovë

Ja disa këshilla se si të mbroheni nga tërmetet:

Nëse gjendeni në një vend të mbyllur shkoni menjëherë poshtë traut të banesës, në kasën e dyerve ose pranë një muri mbajtës.

Duhet të keni kujdes nga gjërat që mund t’ju godasin si xhama, mobilie etj.

Kini kujdes në përdorimin e shkallëve. Shpesh herë janë pak rezistente dhe mund të dëmtohen.

Është mirë të shmangni përdorimin e ashensorit. Mund të bllokohet ose të jetë dëmtuar.

Kini kujdes nga pasoja të tjera nga tërmeti, si shembjet e urave, rrëshqitjet dhe rrjedhjet e gazit.

Nëse jeni në ambient të hapur largohuni nga ndërtesat e larta, pemët, shtyllat elektrike pasi mund të goditeni nga materiale të ndryshme.

Tags

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close