fbpx
Lajme

Nasim Haradinaj: Dhefsha në drejtësinë e njerëzve të Millosheviqit, nuk e njoh Specialen

Nënkryetari i organizatës së veteranëve pak para arrestimit ishte i ftuar në emisionin e debatit të Kalan 10.

Ai në një moment kishte thënë se Gjykata Speciale është diskredituar pasi që po ju dalin dokumentet dhe dosjet sekrete nga zyrat e tyre. Gjatë debatit ai është shprehur se “Dhefsha në drejtësinë e njerëzve të Millosheviqit, nuk e njoh Specialen”.

Nasim Haradinaj ka thënë se mbrëmë sekretarit të OVL-UÇK-së i janë kërkuar dosjet e reja nga njerëz të autorizuar të Tribunalit të Dhomave të Specializuara, por që Haradinaj ka thënë se nuk do t’i dorëzojnë ato pa praninë e gjykatave vendore ose Policisë së Kosovës.

“Sipas thirrjes që i kanë bërë mbrëmë sekretarit tonë, që i kanë kërkuar dosjet. Njerëzit e autorizuar të Tribunalit të Dhomave të Specializuara. Ne kemi marr vendim sepse në fund të fundit këtë gjykatë ne nuk e njohim. Është vërtetuar që kjo gjykatë është e krimbur në aparatin e Milloshoviqit. Ne nuk do të japim dosjet pa pranin e gjykatave tona ose të paketën policës. Ne po presim që ata duhet me ardhë. Aq më tepër e kanë marr një material dhe nuk janë prononcuar për të. Aq më tepër i kanë thënë sekretarit tonë ju e dini që ai material është senzitiv. A është senzitiv a nuk është dasht ata të përkujdesen që të mos dal. Ne nuk jemi kundër zbardhjes së krimeve, jemi me i zbardh. Çdo material që vjen që tregon lidhjen e tyre direkt me Serbinë ne do ta qesim kjo është detyra jonë. Përgjegjësinë le ta mbajnë ata. Dosjet tona nuk mund të dalin pa deshtë personeli jonë”, ka thënë Haradinaj.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close