fbpx
Kuriozitete

Njerëzit që jetojnë në fshatra janë 8 herë më të lumtur se ata që jetojnë në qytet, thotë një studim

Njerëzit që jetojnë në vendet rurale janë më të lumtur sesa ata që jetojnë në qytet, kanë gjetur studimet e reja.

Studimi është bazuar në 400 mijë njerëz në Kanada, duke përdorur si vlerësim shkallën e lumturisë.

utsync.ashx.gif
lg.php.gif

Qytetet më të mëdha kanë paga më të larta, nivele më të larta të arsimit dhe norma më të ulëta të papunësisë.

Megjithatë, kjo nuk nënkupton asgjë në kuptimin e gëzimit: njerëzit që jetojnë në fshat ishin mesatarisht tetë herë më të lumtur sesa njerëzit në zonat urbane, zbuloi studimi.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close