fbpx
Kuriozitete

Pesë autorë që duhet t’i lexoni

Autorët e këtyre romaneve me historitë e tyre përfshijnë Europën dhe Amerikën, me histori që do t’ju nguliten në mendje gjatë. Personazhet kanë natyrë shumë kurreshtare dhe është e sigurt se do t’ju përfshijnë fuqishëm në udhëtimet e jetës së tyre. Natyrisht, nuk do t’i harroni as autorët e tyre, të cilët kanë bërë punë madhështore.

Në këtë listë të autorëve që duhet t’i njihni, përfshihen këto romane:

“Cirku i padukshëm” nga Jennifer Egan

Phoebe O’Connor nis një përpjekje për të zbuluar të vërtetën në lidhje me vdekjen e motrës së saj më të dashur Faith, një hipi e bukur, idealiste që vdiq në Itali në vitin 1970. Duke udhëtuar nga San Francisko në të gjithë Evropën, Phoebe bën zbulime komplekse dhe shqetësuese për familjen, dashurinë dhe brezin e humbur të Faith.

“Dhjetë mijë shenjtorë” nga Eleanor Henderson

“Dhjetë mijë shenjtorë” është një dramë shumë gjenerative e vendosur kundër skenës punk të viteve 1980 në qendër të qytetit të New York. E qendërzuar rreth një adoleshenti të quajtur Jude, miqtë e tij dhe të rriturit që përpiqen (dhe të cilët deri diku dështojnë) për t’i rritur ato, romani debutues i Eleanor Henderson është një qasje e mrekullueshme, e tensionuar ndaj historisë tradicionale.

“Libraria 24-orëshe e Z. Penumbra” nga Robin Sloan

Kur dizajneri i webit, Clay Jannon, detyrohet të bëjë një lëvizje në karrierë, ai merr një punë në Librarinë 24-orëshe të Z. Penumbra, ku mblidhen klientë besnikë, por kurrë nuk duket se blejnë asgjë. Për të kuptuar pse, Clay analizon sjelljen e klientelës për të provuar se çfarë sekreti po mbajnë. Një dërgim i zgjuar dhe satirik i komuniteteve të teknologjisë, botimit dhe intelektualit, ai i ka lexuesit duke pritur me padurim librin e tij të ri.

“Fëmijë të vegjël” nga Tom Perrotta

Në, “Fëmijë të vegjël” një grup befasues i tridhjetë e ca prindërve në një periferi të përgjumur amerikane, janë mbledhur së bashku kur një ngacmues fëmijësh i dënuar zhvendoset përsëri në qytet, dhe dy prindër të shqetësuar fillojnë një aferë që shkon më larg nga sa kishin planifikuar ndonjëherë.

“Hotel në qoshen e hidhur dhe të ëmbël” nga Jamie Ford

E vendosur gjatë një prej periudhave më konfliktuoze dhe më të diskutueshme në historinë amerikane, “Hotel në qoshen e hidhur dhe të ëmbël” ndjek Henry Lee, i cili zbulon sendet e familjeve japoneze-amerikane të dërguara në kampe internimi gjatë Luftës së Dytë Botërore, dhe detyrohet të përballet me të kaluarën dhe të pajtohet me kujtimet e një vajze të re që ai e dinte që ishte dërguar.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close