fbpx
Opinione

Pse është e rëndësishme hyrja në Nato?

Bashkimi bene fuqinë thone ne popull,shume pune dhe veprimtari e kane vertetuar kete fjale. Nje hap i till i nevojitet dhe grupeve te medha qe perbejne njesi territoriale sic jane shtetet. Por grupacion edhe me i fuqishem eshte dhe bashkimi i disa shteteve ne nje formul te perbashket dhe ne qellime te perbashketa sa i perket politikave te brendshme dhe te jashtme te ketyre shteteve e ketille eshte dhe hyrja ne Nato e cila perbene nje hap te rendesishem drejt bashkepunimit me shtetet me te forta te rajonit,pse eshte e rendesishme hyrja ne Nato?
1.Krijon stabilitet ne vend dhe ofron klime te sigurise nderetnike..
2.Krijohen elemente sigurie per nje shtet te balansuar dhe me mundesi zhvillimi ekonomik…
3.Shtrohet krahu i punes ne disa resurse si ne forca mbrojtese,forca te sigurise,bashkepunime ndershteterore. Keta jane vetem disa faktor qe shtetit tone i japin nje kahje te drejt te leviz ne drejtim te rruges qe duhet te ndiqet..

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close