fbpx
LajmeNdërkombëtare

ShBA, Gjykata Supreme u bllokon fondet OJQ-ve të mbështetura nga Soros

Gjykata Supreme e SHBA’ve u ka mohuar fondet federale organizatave ndërkombëtare të miliarderit George Soros, që luftojnë SIDA-n, duke vendosur që për të përfituar paratë federale, grupet duhet të kundërshtojnë në mënyrë të qartë prostitucionin, shkruan Gazeta Metro.

Pesë gjyqtarët e mbështetur nga konservatorët hodhën poshtë tre nga kolegët e tyre liberalë me Brett Kavanaugh që dha verdiktin e mazhorancës, duke e mohuar çështjen.

Aleanca për Shoqërinë e Hapur Ndërkombëtare, një degë me bazë në SHBA e Fondacionit ‘Soros’, shpresoi të marrë fonde federale të destinuara për luftën kundër HIV/AIDS në organizatat e saj të huaja simotra.

Sidoqoftë, këto organizata nuk pranuan të zbatojnë një kërkesë të Kongresit të vitit 2003 që ata të miratojnë “një politikë që kundërshton në mënyrë të qartë kundërshtimin e prostitucionit dhe trafikimit të seksit”, të cilën Kongresi në atë kohë e përshkroi si “shkaqe shtesë të HIV/AIDS”.

Sidoqoftë, gjykata të hënën vendosi që anëtarëve të huaj të grupeve nuk u jepet e njëjta mbrojtje sipas Kushtetutës.

Presidenti i Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur, Patrick Gaspard, e përshkroi vendimin kundër prostitucionit si pjesë e ‘përpjekjes së qeverisë amerikane për të imponuar axhendën e tij të dëmshme ideologjike’, duke shtuar se ‘komprometon luftën kundër HIV-it duke penguar dhe stigmatizuar përpjekjet për të ofruar shërbime shëndetësore’.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close