fbpx
Lajme

Simons pritet ta dridhë EULEX-in dhe Gjykatën Speciale, 200 faqe dosje dhe inqizime

Kryegjyqtari i EULEX-it ka thënë se posedon 200 faqe dosje dhe inqizime kundër EULEX-it. Ai ka thënë se Komisioni Hetimor Parlamentar nuk duhet të bijë nën presione nga Bashkimi Evropian. Ai shprehet i bindur si dhe shprehet se ka fakte se EULEX ka shkelur ligjet dhe konventat në Kosovë.

Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit i ka kthyer pozitivisht kërkesën ish kryetarit të Asamblesë së Gjyqtarëve të EULEX-it, Malcolm Simmons për të raportuar në komision për pretendimet e tij për parregullsi në EULEX

Këtë shkresë e përkrahën gjithë anëtarët e komisionit, përveç anëtarëve të LDK-së.

Deputetët vënë në pah edhe mundësinë që të ngritet një komision hetimor parlamentar me evidentuar të gjeturat që pretendohen nga ish kryetar i Asamblesë së Gjyqtarëve të EULEX-it, Malcolm Simmons.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close