fbpx
Teknologji

Snapchat krijon thjerrëza të reja për të inkurajuar distancimin shoqëror gjatë pandemisë

Snapchat thotë se përdoruesit e saj duhet të luajnë një rol në ndihmën për të ndaluar përhapjen e Covid-19.

Dy thjerrëza të reja janë lançuar nga Snapchat në një përpjekje për të inkurajuar distancimin shoqëror gjatë pandemisë koronavirus.

Të zhvilluara në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetit, përdorin realitetin e shtuar për të ndihmuar përdoruesit e aplikacioneve të mbajnë një distancë të sigurt larg nga të tjerët kur janë në publik.

Thjerrëza e parë, e quajtur “Distanca ime sociale”, përdor aparatin fotografik në smartfona për të vizualizuar distancën prej dy metrash të nevojshme për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes së sëmundjes.

Do të qëndrojë e gjelbër nëse përdoruesi nuk futet brenda dy metrave nga një anëtar tjetër i publikut dhe kthehet i kuq, nëse distanca është shkelur.

Thjerrëza e dytë përdor animacione për të kujtuar përdoruesit e aplikacionit për rëndësinë e larjes së duarve.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close