Lajme

U bë gjeni i matematikës, pas goditjes në kokë

Është i vetmi në botë që mund të vizatojë me dorë fraktale me saktësi matematikore, shkruan Telegrafi. Por, Jason Padgett nuk ka lindur si savant. Shtatëmbëdhjetë më parë ai kishte jetë tjetër.

“Isha i cekët”, thotë ai. “Jeta sillej rreth vajzave, me ahengje, duke pirë, duke u zgjuar i dehur dhe pastaj duke dalë sërish jashtë e duke ndjekur vajzat”, thotë ai. “Matematika për ishte gjë idiote”.

Por, më 13 shtator 2002, gjithçka ndryshoi. Kur del me miqtë, plaçkitet dhe rrihet nga dy vetë. Tronditja në tru i shkaktoi çrregullim obsesiv-kompulsiv, për çka rrallë dilte nga shtëpia.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close