fbpx
Lajme

Xhavit Haliti kandidon me aktakuzë për sulm ndaj deputetit të LDK-së

Ekipi i monitoruesve dhe hulumtuesve të Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD), ka hulumtuar integritetin e kandidatëve të partive politike të përfshirë në listat zgjedhore për zgjedhjet e parakohshme, të cilat do të mbahen më 14 shkurt 2021.

Gjetjet e hulumtimit të IKD-së, tregojnë se në listën zgjedhore të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK) nga 110 kandidatë për deputetë, prej tyre, në tri vitet e fundit rezulton se është një (1) kandidat që është dënuar me 500 euro gjobë dhe gjashtë (6) muaj burgim me kusht, me aktgjykim të shkallës së parë për veprën penale “Mos raportimi ose raportimi i rremë i pasurisë, i të ardhurave, i dhuratave, i dobisë tjetër materiale ose i detyrimeve financiare”.

Po ashtu, në listën e PDK-së për kandidat për deputet janë edhe të paktën katër (4) kandidatë ndaj të cilëve ka aktakuza aktive.

Për tre (3) prej tyre, gjykimi është në proces në shkallë të parë, kurse, për një (1) kandidat ka përfunduar gjykimi në shkallë të parë me aktgjykim lirues, porse, vendimi ende nuk është i formës së prerë.

Duke qenë se IKD është e vetmja organizatë, e cila monitoron sistematikisht trajtimin e rasteve në sistemin e drejtësisë, në vazhdim pasqyron në mënyrë detajuar, të gjitha informacionet për këta kandidatë të PDK-së.

Kandidatët e PDK-së për deputet me aktakuza si dhe dënime në tri (3) vitet e fundit.
Sadik Halitjaha;
Xhavit Haliti;
Kujtim Gashi;
Rame Vataj;
Lulzim Abazi;
Bajrush Xhemajli;

IKD në listën zgjedhore të PDK-së ka identifikuar edhe të paktën një (1) kandidatë për deputet, i cili është dënuar edhe para tre (3) viteve të fundit. Pa paragjykuar asnjë kandidatë, IKD me poshtë paraqet informacionet në lidhje me këta kandidatë që kanë kaluar nëpër procedura në sistemin e drejtësisë.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close