fbpx
Lajme

Zv.ministrja e financave Elezi pjesëmarëse në Konferencën e parë globale për bashkëpunim në tatim në Nju Jork

14 shkurt 2018, SHBA- Zëvendës Ministri i financave Shiret Elezi mer pjesë në Konferencën e Parë Globale e Platformës për Bashkëpunim mbi Tatimet – Tatimet dhe Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm që mbahet në Nju Jork (SHBA)​që organizohet nga Kombet e Bashkuara, Banka Botërore, Fondi Monetar ndërkombëtar dhe Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD).

Në Konferencë do të shqyrtohen drejtimet kryesore për politikën dhe administrimin e taksave të nevojshme për të përmbushur Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDGs).

Sesionet e konferencës do të mbulojnë pesë fusha tematike nga mobilizimi i burimeve vendore dhe shteti, roli i taksave në mbështetjen e rritjes së qëndrueshme ekonomike, investimeve dhe tregtisë, dimensionet sociale të taksave (varfëria, pabarazia dhe zhvillimi njerëzor), zhvillimi i kapaciteteve tatimore,bashkëpunimi tatimor.

Konferenca do të mbështetet në dialogun global mbi taksat, dhe njohuritë dhe pikëpamjet nga konferenca do të ndihmojnë në informimin dhe formësimin e punës së ardhshme të Platformës për Bashkëpunimin mbi Tatimin -PCT dhe anëtarëve të saj. Konferenca gjithashtu synon të ofrojë udhëzime për vendet e ndryshme dhe palët e tjera të interesit për mënyrën se si të synojnë më mirë përpjekjet tatimore për të arritur Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDGs).

Në konferencë marrin pjesë Ministrit e financave nga e gjithë Bota, dhe përfaqësues të lartë politik.

Konferenca është mundësi të realizohen edhe takime bilaterale në drejtim të forcimit të bashkëpunimit midis Ministris së financave dhe institucioneve tjera.

14 shkurt 2018, SHBA- Zëvendës Ministri i financave Shiret Elezi mer pjesë në Konferencën e Parë Globale e Platformës…

Posted by Shiret Elezi – Faqja Zyrtare on Wednesday, February 14, 2018

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close