fbpx
Lajme

Zyrtari i lartë i NATO-s në 1999: Nuk ka asnjë dëshmi të përfshirjes së UÇK-së në vrasje

Gazetari Jeffrey Smith në vitin 1999 kishte raportuar nga Kosova për mediumet amerikane. Ai ishte gazetar i prestigjiozes Washington POST ku raportonte për luftën e Kosovës.

Me datë 29 qershor 1999 ai kishte intervistuar një zyrtar të lartë të NATO-s i cili kishte folur për UÇK-në dhe situatën në Kosovë pas bombardimit të NATO-s.

Sipas gazetarit të Washington POST, zyrtari i lartë i NATO-s i ishte përgjigjur “tha një zyrtar i lartë i NATO-s. Zyrtari tha se rekordi i UÇK-së për respektimin e deritanishëm ishte i mirë. Ai tha se nuk kishte “asnjë dëshmi të përfshirjes së UÇK-së” në një sërë vrasjesh dhe rrëmbimesh të serbëve në Prishtinë, kryeqytetin e Kosovës, apo ndonjë përpjekje tjetër të bashkërenduar për të shkelur marrëveshjen.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close