fbpx
Lajme

Studiuesi anglez: Shqiptarët janë pasardhësit e ilirëve, për sllavet “çizmja është futur gabimisht në këmbën tjetër”

“Në mes të shqiptarëve dhe sllavëve, për qindra vjet me radhë ka pasur fërkime dhe ndeshje të përgjakshme. Shqiptarët gjithnjë i shikojnë sllavët si të huaj të paftuar, sllavët i shikojnë shqiptarët si njerëz të bezdisshëm, të cilët megjithëse janë mundur ndonjëherë rastësisht por kurrë nuk kanë pranuar të nënshtrohen. Sllavët, meqë kanë pasur favorin të jenë më të “përparuar” në letërsi (në shkrime), i kanë paraqitur vazhdimisht shqiptarët si hajdutë dhe plaçkitës të fshatrave sllave. Për sa i takon së vërtetës historike, ajo dëshmon të kundërtën, nga pikëpamja historike shqiptarët janë pasardhësit e ilirëve, zënë vendin e dikurshëm të këtyre dhe flasin gjuhën e tyre. Sa i përket sllavëve, siç thuhet në gjuhën angleze “çizmja është futur gabimisht në këmbën tjetër”.

Wadham Peacock (1855 – 1922)

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close