fbpx
Lajme

Si e falsifikoi BOTA SOT intervistën me Ministrin zviceran të Mbrojtjes, vetë ministria e demantoi

Mediumet më prestigjioze zvicerane dhe austriake kishin shkruar për falsifikimin e intervistës së Ministrit zviceran të Mbrojtjes nga gazeta BOTA SOT, menjëherë pas luftës së Kosovës. Para pak ditësh, ka dalur në publik dosja dhe përgjimet e SHISH-it, ku tregohet lidhja e pronarit të gazetës BOTA SOT, Xhevdet Mazrekajt me agjentin serb, Dushko Pesiq. https://epilogu.com/dosja-dhe-pergjimet-sekrete-te-1998-bisedat-telefonike-mes-agjentit-serb-dhe-pronarit-te-botes-sot/

Gazeta shqiptare e Kosovës “Bota Sot” falsifikoi intervistën me ministrin zviceran të Mbrojtjes / DER STANDARD:

Një intervistë e falsifikuar me ministrin zviceran të Mbrojtjes, Samuel Schmid, ka dalë në gazetën e përditshme kosovaro-shqiptare “Bota Sot”. Disa nga vërejtjet e Schmid janë përkthyer në shqip në mënyrë krejtësisht të gabuar, disa nga deklaratat e tij janë fiktive. Siç shpjegoi në televizion zëdhënësi i Ministrisë së Mbrojtjes së Zvicrës, Oswald Sigg, ministri Schmid “ndoshta nuk e dinte” se kush i kishte kërkuar një intervistë më 3 maj. Korrespondenti i “Bota Sot” i është prezantuar me emër ministrit zviceran të Mbrojtjes, ka thënë Sigg për agjencinë e lajmeve sda, por Schmid nuk e ka vërtetuar lidhjen me gazetën. Në çdo rast, ministria nuk i kishte sqaruar sa duhet kushtet për bisedë, pranoi Sigg. Gazeta më e madhe e përditshme në Kosovë Gazeta e ktheu bisedën dhjetëminutëshe në klubin e shtypit të Gjenevës në një intervistë ekskluzive me faqe të plota.

https://www.derstandard.at/story/598626/kosovo-albanische-zeitung-bota-sot-verfaelschte-interview-mit-schweizer-verteidigungsminister

Gazeta BOTA SOT, e njohur për luftën speciale ndaj udhëheqësve të UÇK-së, në vitin 2002 ishte dënuar me 17.5000 euro për shpifje. UNMIK kishte konstatuar se gazeta BOTA SOT e ka shkelur vazhdimisht Rregulloren e UNMIK-ut dhe Kodit të Sjelljes. Nga ajo koha, gazeta e Xhevdet Mazrekajt kishte nisur gjuetinë ndaj figurave të caktuara. Atë kohë, kjo gazetë kishte dalë me një titull bombastik, ku akuzohej pronari i Dukagjinit, Ekrem Lluka, për vrasjen e katër luftëtarëve të UÇK-së e kinse përkrahës së presidentit Ibrahim Rugova.

UNMIK kishte konstatuar se kjo ishte shpifje dhe për këtë ishte dënuar me 17 mijë e 500 euro.

Para pak ditësh, ka dalur në publik dosja dhe përgjimet e SHISH-it, ku tregohet lidhja e pronarit të gazetës BOTA SOT, Xhevdet Mazrekajt me agjentin serb, Dushko Pesiq. https://epilogu.com/dosja-dhe-pergjimet-sekrete-te-1998-bisedat-telefonike-mes-agjentit-serb-dhe-pronarit-te-botes-sot/

Ja raportimi i plotë në OSBE për dënimin e mediumit BOTA SOT:

Komisioni për media në Kosovë gjobit të përditshmen Bota Sot

PRISHTINË, 3 shtator 2002 – Komisioneri i Përkohshëm për Media (KPM) i Kosovës vendosi një sanksion të ri prej 17,500 euro kundër gazetës Bota Sot pas shkeljeve të shumta të Rregullores së UNMIK-ut 2000/37 dhe Kodit të Sjelljes shoqëruese me të. Në zyrën e KPM-së kanë ardhur edhe ankesa të shumta për gazetën 24 ORË. KPM do të mbledhë së shpejti Bordin dëgjimor të medias (MHB) i cili do të përcaktojë nëse ka ndodhur shkelje e ligjeve për median nga ora 24 ORË. Vendimi i marrë kundër Bota Sot rrjedh nga dy rastet e ngritura kundër gazetës në bazë të autoritetit të dhënë KPM-së sipas Rregullores së UNMIK-ut 2000/36. Konkretisht:

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close