fbpx
Shëndeti

6 arsye të fshehta pse nuk mbeteni dot shtatzënë: Të parën e bëni çdo ditë!

Edhe pse shtatzania është gjëja më e dashur nga gratë, ndonjëherë ajo bëhet e pamundur për shkak të disa faktorëve të ndryshëm.

Sot po ju rendisim 6 prej tyre.

Konsumoni shumë yndyrna

Ngrënia sidomos e ushqimeve të skuqura ndikon negativisht në fertilitet, që do të thotë se ovulimi nuk ndodh.

Po stërviteni më shumë seç duhet

Padyshim stërvitja është pozitive, por nuk duhet ta tejkaloni me masën. Bërja e tepërt mund të ndikojë në balancën tuaj të energjisë dhe të ndikojë negativisht në ciklin tuaj riprodhues.

Indeksi i masës trupore është i ulët

Duke pasur një BMI më të ulët se normalja mund të ju vërë në një rrezik të mosfunksionimit ovarian, infertilitetit dhe lindjes së parakohshme. Çrregullimet e ngrënies mund të shoqërohen me një BMI më të ulët dhe ndonjëherë mund të ndikojnë negativisht tek menstruacionet dhe fertiliteti.

Partneri juaj është shumë i stresuar

Studimet tregojnë se fertiliteti i një njeriu  preket ndjeshëm nga stresorët e jetës, duke përfshirë punën, familjen dhe jetën shoqërore. Të jesh në gjendje të përballosh këto probleme ka goxha ndikime negative.

Ju përdorni lubrifikantin e gabuar

Për të përmirësuar shanset e një shtatëzanie, zgjidhni me kujdes llojin e duhur të lubrifikantit për ju. Lajmi i mirë: ka lubrifikantë që mund të jenë të dobishëm për fertilitetin mashkullor. Disa kanë nivelin e duhur të pH (7.2-8.0). Të tjerë përmbajnë jonet e magnezit dhe kalcium që imitojnë lëngjet natyrore të trupit.

Ju nuk llogarisni saktë periudhën tuaj më të mundshme për ovulacion

Ndonjëherë është e vështirë për të bërë parashikime të sakta, veçanërisht nëse cikli juaj është i parregullt. Megjithatë, teknologjia mund t’ju ndihmojë.

Ka aplikacione si Flo Period Tracker (falas për iOS dhe Android) që bëjnë parashikime të sakta të ciklit. Përveç kësaj, sapo të mbeteni shtatzënë, mund ta mbani aplikacionin thjesht duke kaluar në regjimin e shtatzënisë dhe duke shijuar informacionet për zhvillimin e foshnjave dhe njohuritë e personalizuara të shëndet

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close