fbpx
Lajme

Historiani francez Robert D’angely: Shqiptarët janë më të vjetër se grekët, kjo s’ka dyshim

“Shqiptarët janë më të vjetër se grekët, s’ka asnjë dyshim”! Studiuesi francez tërbon fqinjët tanë me këtë tezë!

Tezat për prejardhjen e shqiptarëve dhe grekëve kanë krijuar shpeshherë tensione të ashpra mes dy vendeve fqinje.

Shumica e historianëve në botë pranojnë që shqiptarët janë më të vjetër se grekët, por një gjë e tillë nuk pranohet nga fqinjët.

Megjithatë, kjo gjë është e vërtetë, teksa shtohen çdo ditë zërat që e pranojnë. I tillë është edhe historiani francez, Robert D’angely, i cili ka deklaraur se s’ka asnjë dyshim që shqiptarët janë më të vjetër se grekët.

“Shqiptarët janë më të vjetër se grekët, kjo s’ka dyshim, tingulli monosilabik është provë për këtë. Origjina e shqipes dhe e greqishtes nxjerr në pah në mënyrë të padiskutueshme raportin e vërtetë mes tyre, atë të prejardhjes së greqishtes nga gjuha shqipe, Nëna e saj”, ka deklaruar Robert D’angely, Studiues Francez.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close