fbpx
Lajme

Kjo është mënyra më e sigurt për të ruajtur kripto-valutat [FOTO]

Investimet e mëdha në kripto-valuta kërkojnë një siguri të lartë për valutat të cilat blihen.

Rasti i fundit i humbjes së 4,700 BTC të klientëve të NiceHash ishte shembulli më i mirë ku tregohet se sa të cenueshme ndaj sulmeve kibernetike janë kripto-valutet, transmeton Express. Ruajtja e valutave në këmbimore (Exchange) dhe portofole (Wallets) të ndryshme përbënë një rrezik të madh të humbjes së këtyre valutave.

Duke pasur parasysh çështjen e sigurisë së kripto-valutave janë krijuar portofole harduerike në formë të USB-ve të cilat ofrojnë një siguri të lartë.

Këto pajisje kërkojnë konfirmim fizik të transaksionit si dhe certifikata sigurie dhe PIN kod i cili nuk mund të bie në dorë të keqbërësve edhe nëse pajisja humbet fizikisht.

Në treg sot janë dy pajisje më popullore, Trezor dhe Ledger. Çmimi i pajisjet Trezor është 89€ ndërsa i Ledger Nano S është 79€ pa përfshirë transportin dhe taksat e aplikueshme në Kosovë.

Kripto-valutat që përkrahen nga Trezor

Bitcoin (BTC), TREZOR Wallet

Litecoin (LTC), TREZOR Wallet

DASH, TREZOR Wallet

Zcash (ZEC), TREZOR Wallet

Bitcoin Cash / Bcash (BCH), TREZOR Wallet

Bitcoin Gold (BTG), TREZOR Wallet

Ethereum (ETH), MyEtherWallet

Ethereum Classic (ETC), MyEtherWallet

ERC-20 Tokens, MyEtherWallet

Expanse (EXP), MyEtherWallet

UBIQ (UBQ), MyEtherWallet

NEM (XEM), NEM Nano Wallet

Kripto-valutat që përkrahen nga Ledger

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close