fbpx
Lajme

Mbi 220 kushërinj të Albin Kurtit në Mal të Zi e bëjnë mbiemrin Kurtoviç

Ka proklamuar bashkimin kombëtar dhe është përpjekur që të jetë prezent në mesin e shqiptarëve në Serbi, Maqedoni e Mal të Zi.

Vetë ai ka prejardhje nga Mali i Zi, nga Sukobina.

Dhe diçka e çuditshme po ndodhë me kushërinjtë e tij, me mbiemër të njëjtë, të cilët duket se nuk i marrin fare parasysh ato se cka proklamon kushëriri i tyre, politikan në Kosovë, shkruan ORAinfo.

Një pjesë e madhe e tyre kanë filluar tash e sa kohë të ndryshojnë mbiemrin në Kurtoviq dhe Kurtovic.

Përmes emrave në Listën zgjedhore në Mal të Zi vërehet se qindra prej tyre tashmë mbajnë këtë mbiemër.

Nga 338 me mbiemrin Kurti, 46 prej tyre e kanë ndërruar mbiemrin në Kurtoviq ndërkaq 178 në Kurtovic. E në listë të votuesve vetëm 114 figurojnë me emrin Kurti.

Me poshtë i gjeni disa nga personat qe i kanë ndërruar mbeiemrat nga Kurti në Kurtovic:

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close