fbpx
Lajme

23 raste të raportuara lidhur me procesin zgjedhor

Prokurori i Shtetit njofton opinionin publik që deri në ora 20:30, në tërë territorin e Republikës së Kosovës janë raportuar 23 raste lidhur me procesin zgjedhor që është zhvilluar sot.

Pas marrjes së informatave dhe pas verifikimit të tyre nga prokurorët në tërë territorin e Republikës së Kosovës, rezulton se nga 23 raste të raportuara, janë intervistuar 7 persona, 6 prej tyre janë liruar pasi që nuk ka pasur elemente  të ndonjë vepre penale që lidhen me procesin zgjedhor, thuhet në njoftimin e KPK-së.

Ndërsa, ndaj një personi është iniciuar procedurë penale në drejtim të veprës penale “Pengim i procesit zgjedhor”, sipas nenit 217, paragrafi 1 i Kodit Penal të Republikës së Kosovës, transmeton lajmi.net.

Prokurori i Shtetit do të vazhdojë të përcjellë situatën deri në përfundim të procesit zgjedhor si dhe për çdo rast do të njoftojë opinionin.

Me këtë rast, Prokurori i Shtetit falënderon qytetarët e Republikës së Kosovës, mediat dhe shoqërinë civile për bashkëpunimin e treguar me Prokurorin e Shtetit, me qëllim parandalimin dhe ndjekjen e suksesshme të veprave penale lidhur me këto zgjedhje

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close