fbpx
Lajme

Amerikan dhe serb bashkë ne ushtrime, Rusia ua kujton se ishin të njëjtit që bombarduan Serbinë

Në një raport mbi ushtrimet e përbashkëta të parashutistëve amerikanë dhe serbë në aeroport pranë Beogradit, kanë zgjuar reagimin e Moskës, njofton agjencia britanike Reuters dhe AP.
Agjencitë thonë se Rusia është e shqetësuar për zgjerimin e mundshëm të NATO-s në Ballkan.
“Ushtrimet e paratrupave amerikane dhe serbe që po mbahen në Serbi, ka zgjuar reagimin e Rusisë e cila është duke u përpjekur për të rritur ndikimin e saj në Ballkan”, shkruan AP.
Sipas kësaj agjencie, aktivitetet ushtarake të lidhura me SHBA-të dhe NATO-s në Ballkan rregullisht provokuar zemërimin e Kremlinit, e cila kundërshton zgjerimin e aleancave ushtarake të Perëndimit në vendet ish-komuniste të Evropës Lindore.
“Ushtrimi i quajtur ‘Dimër 2017’ mund të jetë për të tërhequr vëmendjen e Moskës, i cila dëshiron që Serbia, Sllovenia dhe aleatët ortodoks të jenë nën komandimin e saj dhe është e shqetësuar për përhapjen e mundshme të NATO-s në Ballkan”, shkruan Reuters.
Agjencia britanike kujton se ka qenë një kohë jo shumë e largët në vitin 1999 kur NATO bombardoi RFJ-në e atëhershme për shkak të politikës së saj ndaj Kosovës.
“Edhe pse partner i BE-së më i madh tregtar dhe investitori në Serbi, Rusia kontrollon furnizimin e saj të naftës dhe gazit, po kërkon të forcojë lidhjet ushtarake me Beogradin duke i dhuruar gjashtë MiG-29.
agjencia britanike kujton se Serbia është një nga disa vende të Ballkanit që nuk janë anëtare të NATO-s duke deklaruar se Aleanca nuk është shumë e popullarizuar në Serbi për shkak të bombardimeve në vitin 1999.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close