fbpx
Shëndeti

Asnjëherë nuk bën ta hani ushqimin ku ka prekur miza, sepse ato bartin qindra baktere

Nëse një mizë fluturon në piknikun tuaj të përgatitur mirë, me siguri se hapi i parë që e bëni është ta largoni atë dhe të vazhdoni me ushqimin.

Por, faktikisht asnjëherë nuk duhet të hani nga një pjatë në të cilën ka prekur miza, sepse insektet bartin shumë më shumë sëmundje nga ç’është menduar më parë, transmeton Telegrafi.

Hulumtuesit kanë zbuluar se krahët dhe këmbët e mizave janë të mbushura me qindra lloje të baktereve, e të cilat i kanë fituar kur kanë qëndruar në jashtëqitje apo kafshë të ngordhura.

Prandaj, ata të cilët vazhdojnë ta hanë ushqimin edhe pasi miza t’ua ketë prekur ushqimin, janë duke e rrezikuar veten me sëmundje shumë të ndyra.

Shkencëtarët që moti kanë dyshuar se mizat luajnë një rol kyç në bartjen dhe shpërndarjen e sëmundjeve sepse tërë kohën janë përreth nesh.

Vlen të ceket se studimi, i publikuar në revistën ‘Scientific Reports’, ka zbuluar se shumica e këtyre qindra llojeve të baktereve që i bartin mizat janë të dëmshme për shëndetin e njerëzve!

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close