fbpx
Lajme

Flamuri i Kosovës ngrihet në Konsullatën në Iowa

Në ndërtesën ku gjendet Konsullata e Republikës së Kosovës në Des Moines të Iowas është ngrit flamuri i Kosovës.

Flamuri u ngrit nga Konsulli i Përgjithshëm Xhavit Gashi bashkë me Zëvendësguvernatorin e Shtetit te Iowas Adam Greg, të cilët edhe folën për rëndësinë e një ngjarjeje të tillë dhe bashkëpunimin në mes të Kosovës dhe Iowas.

Të pranishëm për ta shënuar këtë ngjarje ishin më shume se 200 veta nga sektor të ndryshëm, përfshirë sekretarin e shtetit Paul Pate, senatorë nga shteti i Iowas, si dhe përfaqësues të senatorëve amerikanë nga ky shtet Ernst dhe Senatorit Grassley.

Në mbështetje të Kosovës morën pjesë në ceremoni edhe presidentë të kolegjeve dhe universiteteve të ndryshme, përfaqësues biznesesh si dhe kryetarë qytetesh të binjakëzuar me qytete të Kosovës dhe qytetarë.

Përveç mbështetjes shtetërore në dhënien e lejes për flamurin, Kolegji në Des Moines dhe Presidenti Rob Denson ndihmoj edhe financiarisht.

Ceremonia u përmbyll nga pjesëtarët e bendit frymor të FSK’së dhe Gardës Kombëtare të Iowas të cilët performuan himnet e te dyja vendeve.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close