fbpx
EkonomiLajme

Këshilltari i kryeministrit: Rritja e pagave prej 4%, çështje e kryer

Haki Shatri, këshilltar për ekonomi i kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se në buxhetin e vitit 2018, i cili parashihet të jetë prej 2 miliardë e 82 milionë eurosh, pritet të ketë edhe rritje të pagave, për punëtorit e sektorit publik në masë prej 4 për qind.

Ai ka treguar se për rritjen e pagave janë pajtuar edhe me Fondin Monetar Ndërkombëtar (FMN).

“Fondi i pagave që parashihet në buxhet do të rritet. Mund të rriten pagat në mënyrë lineare. Disa institucione shtetërore e kanë të lejuar ta shtojnë numrin e të punësuarve. Secila organizatë e rregullon e rregullon këtë çështje në mënyrën e saj”, thotë Haki Shatri, ish-ministër i Ekonomisë dhe Financave.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close