fbpx
Shëndeti

Ky është ritmi ideal i zemrës për moshën që keni

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë.

Ju mund të matni atë ndërsa jeni në pushim (të quajtur “pushimi i zemrës”) dhe gjatë ushtrimit (të quajtur “frekuenca e zemrës”).Shpesh herë matja e ritmit të zemrës bëhet me aparate automatike ose në mënyrë manuale. Më poshtë keni të shënuar ritmet ideale të zemrës në mosha të caktuara,

40 deri në 45 vjet: 88 deri në 153 rrahje në minutë

50 deri në 55 vjet: 83 deri në 145 rrahje në minutë

60-65 vjeç: 78 në 136 rrahje në minutë

70 vjet dhe më shumë: 75 në 128 rrahje në minutë.

 

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close