fbpx
Shëndeti

Limonat e ngrirë më të fuqishëm se kimioterapia

Terapia me limona të ngrirë është “1000 herë më e fuqishme se kimioterapia”. Shumë mjekë dhe nutriocinistë po e përdorin të gjithë frutin e limonit për të marrë sa më shumë benefite nga ai.

Si mund ta përdorni lëkurën e këtij fruti kaq të pasur me vlera ushqyese?

Gjëja e parë që duhet të bëni është të lani lëkurën e limonit shumë mirë, më pas vendoseni në ngrirje, nëse është e mundur mbështilleni me celefon që të ruaj më mirë aromën e tij.

Pasi të ketë ngrirë limoni , përdorni një grirëse për të grirë të gjithë limonin imët, dhe përdoreni atë më pas në të gjitha vaktet tuaja. Si për shembull tek limonadat, vera, uji, supat e ndryshme, bifteket, sallatat, makaronat, orizi, sushi…

Të gjitha ushqimet do marrin një shije të mrekullueshme.

Ne mendonim se limoni përmban vetëm Vitaminën C por e kishim shumë gabim sepse vetëm lëkura e limonit përmban 5 deri në 10 më shumë vitamina në krahasim me lëngun e limonit.

Shkencëtarët thonë se limoni është 1000 herë më i fuqishëm se kimioterapia dhe është një vrasës i fuqishëm për të gjitha llojet e kancerit. Për më tepër është dhe një antibacterial i fuqishëm kundër infëksioneve bakteriale, kërupudhore, parazitëve të brendshëm, rregullon presionin e gjakut dhe tensionin e lartë, lufton dhe depresionin gjthashtu. Për më tepër rregullon dhe pH e gjakut duke e mbajtur atë në balancë. Një burim thotë se limoni shkatërron dhe “qelizat malingjite” të 12 llojeve të kancerit, duke përfshirë atë të zorrës së trashë, prostatës, mushkërive dhe pankreasit.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close