fbpx
Shëndeti

Qetësimi dhe kurimi i migrenës me Aloe Vera

Migrena dallon nga dhimbja “e zakonshme” e kokës, sidomos me kohëzgjatjen e saj, me intensitetin dhe simptoma tjera të ndryshme.

Një sulm i migrenës shpesh fillon me një dhimbje të ndjerë në njërën anë të kokës ose lokalizohet afër njërit sy.

Dhimbja shpesh perceptohet si pulsim në kafkë, përkeqësohet në praninë e dritës dhe zhurmës (ndonjëherë edhe nga aromat).

Migrena gjithashtu mund të shoqërohet edhe me të vjella.

Migrena është një formë e veçantë e dhimbjes së kokës (cefalea). Ajo manifestohet me kriza të cilat mund të zgjasin disa orë, ndonjëherë edhe disa dite.

Frekuenca e krizave, dhimbjeve, ndryshon gjerësisht nga personi në person.

Sulmet e migrenës janë të forta dhe të dhimbshme, dhe me të vërtetë ndikojnë në cilësinë e jetës…

Çfarë ka të bëjë Aloe vera, në gjithë këtë?

Nëse shpesh keni migrenë, është e këshillueshme që të beni një trajtim/kurim me xhelin e Aloe Veras.

Acidi salicilik që gjindet në xhelin e Aloes, vepron kundër dhimbjes intensive të migrenës… Do të zvogëlojë kohëzgjatjen e dhimbjes dhe frekuencën e krizave të migrenës.

Kini kujdes, megjithatë, para se ta bleni Aloe; nëse nuk është e pastër dhe e stabilizuar (vetëm një firmë në botë e posedon patentet e stabilizimit), përfitimet e saj janë të dobëta, për të mos thënë jo-ekzistente.

 

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close