fbpx
Lajme

Qytetari nga Shqipëria tregon se si në 1990 i kishte ndihmuar Adem Jasharit, ia kërkoi një person i sigurimit të shtetit

Arben Hajdinaj është një burrë nga Shqipëria i cili bashkë me familjen e tij kanë kontribuar shumë në strehim, organizim por edhe në bashkëkryerje të aksioneve të UÇK-së. Arben Hajdinaj kishte marrë pjesë në një aksion të vitit 1998 bashkë me Nasim Haradinajn e aksionin e kishte ideuar nëna e tij.

Ai për redaksinë Epilogu ka treguar se si e kishte shoqëruar dhe ndihmuar komandantin legjendar Adem Jasharin.

Po ju sjellim rrëfimin e plotë:

Sa shpejt ikin vitet. ishte fat per mua qe ne vitin 1990 marr pjese ne percjelljen e Adem jasharit. Isha 18 vjec dhe nje person i sigurimit te shtetit shqiptar vjen te shtepia jone dhe e takon babain tim Sadik Hajdinaj. Ai person kishte ardhur edhe disa here te tjera se ishim te lidhur me te dhe i thot babait se na duhen dy kuaj per me dergu do armatim ne ujez dhe ajo detyre me caktohet mua marre kalin e migjes tim edhe timin dhe shkoj te posta kufitare ne Padesh dhe futem me nje zyre aty i shikoj tre persona te papare asnjehere pervec Abedin Shiqerukaj qe ishte nipash i joni qe ishte shofer i forcave kufitare ne Tropoje.

Ai kishte pru armatim dhe na jipet urdher te veshim teshat ushtarake qe mos te biem ne sy dhe i ngarkojme kuajt dhe nisem per ujez gjoja qe po dergojme armatim te piketa verore qe ishte ne ujez po ky armatim ishte per Adem Jasharin, dhe me shoke e derguam tek piramida c 2. Aty e kemi shkarkuar dhe jemi pershendetur dhe njeri prej tyre me eshte drejtuar sot e tutje je ushtar i Kosoves.

Kur krisi lufta ne Prekaz e ra familja e Ademit aty e kam kuptuar qe ai ishte Adem Jashari. Lavdi familjes Jashari dhe gjithe deshmoreve qe rane per lirine qe e gezojme sot.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close