fbpx
Kuriozitete

Si do duken njerëzit në vitin 2060? National Geographic e zbulon këtë (Foto)

Njeriu është një specie që kurrë nuk do pushojë se evoluuari për shkak të kushteve mjedisore dhe ndryshimeve të stilit të jetesës që ndodhin.

Këto ndryshime mjedisore kërkojnë përshtatje nga njerëzit dhe në këtë mënyrë shkenca ka provuar këtë, deri në atë pikë që trupi dhe cilësitë njerëzore do pësojnë ndryshime drastike.

Njerëzit kanë ndryshuar me kohën, por National Geographic ka sjellë një studim që tregon se si do duket raca njerëzore pas 43 vitesh, domethënë në vitin 2060.

Duket se ndryshimet do të jetë më drastike ngase ne mund t’i imagjinojmë Ajo që është e sigurt është që raca jonë do ketë zhvillime intensive lidhur me ngrohjen globale kryesisht që ndikon drejtpërdrejt në stilin e të ushqyerit dhe jo vetëm. Të bardhët dhe hispanikët nuk do të jenë kaq të shumtë në numër siç janë aktualisht.

Rastet e zgjedhura:

Sipas kanalit shkencëtar mes njerëzve do jetë një garë e përzier se kush do të mbizotërojë dhe potenciali që kauzakët të zhduken është shumë i lartë dhe një fenomen i tillë do të ngrinte diskutim për diskriminimin e tyre, pasi kauzakët janë etnia e fundit e përzier.

Për të kryer këtë punë, NatGeo kërkoi fotografinë e Martin Schoeller, i cili do te jetë përgjegjës për të bërë një seancë me portrete, por jo në lidhje me fotoshopimin e tyre, por të fotografojë njerëzit që do të mbizotërojnë në 50 vitet e ardhshme të evolucionit.

National Geographic u shpreh:

“Me rritjen dhe multikuluralizimin e dallimeve racore midis banorëve të planetit Tokë kjo do të thotë që njerëzimi do të përzihet gjithnjë e më shumë. Ky proces shkencor njihet si “origjina e përzier” dhe do të çojë në krijimin e racave të reja, por edhe me zhdukjen e disa tjerave”.

Fotot me imazhet  tregojnë tiparet mbizoturese në vitin 2060.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close