fbpx
Lajme

VV e rriti mbi 100% tatimin në pronë, ndërsa me faljen e 100 eurove synoi dobësimin e Komunave

Rritja e faturës së tatimit në pronë në Kosovë, ka rritur edhe faturën e kritikave ndaj Qeverisë Kurti, konkretisht Ministrisë së Financave. Qytetarët po ankohen për dyfishim e trefishim të faturave të tatimit në kohë krize e në kohën kur rritja e çmimeve është gati e pakontrollueshme.

Pas këtij vendimi, pikërisht ministri Hekuran Murati mori vendim për faljen e 100 eurove për njëherë. Pra, tatimi mbi 100% është rritur për gjithherë, ndërsa falja për vetëm një muaj. Pikërisht këtu qëndron djallëzia e Hekuran Muratit. Synoi t’i dobësoi komunat në dy aspekte, një duke iu ndarë buxhet më pak se komunave të udhëhequra nga VV dhe tjetra për t’i falur 100 euro e për t’i dobësuar në projektet kapitale.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close