fbpx
Teknologji

Bëhuni gati, vije selfie 3D

Ekipi i ekspertëve nga Universiteti Kingstone dhe Nottingham ka krijuar programin, i cili krijon bën hartën e versionit 3D të fytyrës në bazë të vetëm një fotografie.

I ashtuquajturi “3D selfi” është krijuar me ndihmën e inteligjencës artificiale, e cila njeh karakteristika të ndryshme në fotografi dhe ato më pas i konfiguron në modelin 3D.

Ekipi ka përdorur bazën e të dhënave të 80.000 fotografive 2D së bashku me modelet 3D, për të “trajnuar” kompjuterin që të njohë karakteristikat kryesore. 

Teknologjia mund të përdoret edhe në filmat e animuar, si dhe për efekte speciale në filma.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close