fbpx
Kuriozitete

Cila është video më e klikuar në YouTube?

 

YouTube është një faqe interneti amerikane për ndarjen e videove, me seli në San Bruno të Kalifornisë. Që nga themelimi i saj në 2005, faqja e internetit ka paraqitur një seksion “më të shikuarat”, që liston videot më të shikuara në faqe.

Megjithëse videot më të shikuara fillimisht ishin video virale, si Evolution of Dance dhe Charlie Bit My Finger, videot më të shikuara ishin gjithnjë e më të lidhura me videot muzikore.

Në fakt, që nga “Bad Romance” e Lady Gaga, çdo video që ka arritur në krye të listës “më të shikuarat në YouTube” ka qenë një video muzikore. Megjithëse videot më të shikuara nuk janë më të listuara në faqe, arritja në krye të listës konsiderohet ende një vepër e jashtëzakonshme. Deri më 21 qershor 2015, vetëm dy video, “Gangnam Style” dhe “Baby”, kishin tejkaluar një miliard shikime. Megjithatë, tre muaj e gjysmë më vonë, më 7 tetor, dhjetë video e kishin bërë këtë.

 Deri në dhjetor 2017, 87 video në listë kanë tejkaluar një miliard shikime, me 19 prej tyre tejkalojnë dy miliardë pikëpamje; tre prej të cilave tejkalojnë tre miliardë pikëpamje dhe njëra prej tyre tejkalon katër miliardë pikëpamje. “Despacito” u bë video e parë për të arritur tre miliardë shikime më 4 gusht 2017, pasuar nga “See You Again” më 6 gusht 2017, dhe më pas më 25 nëntor 2017, “Gangnam Style” u bë video e tretë për të goditur tre miliardë pikëpamje. “Despacito” gjithashtu u bë video e parë për të arritur katër miliardë pikëpamje më 11 tetor 2017.

 Deri në dhjetor 2017, pesë videot më të shpejta për të arritur një miliard shikime janë “Hello” (87 ditë), “Despacito” (96 ditë), “Shape of You” (97 ditë), “Mi Gente” (102 ditë ) dhe “Na vjen keq” (136 ditë). [6] Pesë videot më të shpejta për të arritur dy miliardë shikime janë “Despacito” (154 ditë), “Shape of You” (187 ditë), “Chantaje” (379 ditë), “Na vjen keq” (394 ditë) dhe “See You Again 515 ditë) [7] Deri në dhjetor të vitit 2017, Justin Bieber dhe Katy Perry kanë katër video që tejkalojnë një miliard shikime, ndërsa Taylor Swift, Calvin Harris, Shakira, Ariana Grande dhe Bruno Mars kanë secila tre, dhe Harmonia e Pestë, Psy, Adele, Ellie Goulding, The Weeknd , Ed Sheeran, Nicky Jam, Eminem, Maluma, J Balvin dhe Ricky Martin kanë secili dy. Swift dhe Perry janë artistët e vetëm që kanë dy video që tejkalojnë dy miliardë pikëpamje.

Kënga “Despacito” tanimë ka arritur 4,447,920,276 shikime. /epilogu.com/

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close