fbpx
Kuriozitete

Ky është emri më i popullarizuar në botë për femra, madje përdoret edhe në Kosovë

Sofia, është emri më i popullairuzar  i vajzave në botë, sipas gjetjeve të hulumtimit të kryer nga babynamewizard.com.

Megjithatë, ajo renditet si emri i 29-të në listë të Mbretërisë së Bashkuar, sipas shifrave të fundit nga Zyra e Statistikave Kombëtare.

Kurse ‘Monika’ është emri më i përzgjedhur nga prindërit në Meksikë, Rusi, Argjentinë, Itali,Zvicër, Estoni, Kili dhe Sllovaki.

Olivia, aktualisht është emri më i popullarizuar në Britani të Madhe, emër ky që në greqisht do të thotë ‘mençuri’ dhe është lehtësisht i theksuar nga një numër gjuhësh ndërkombëtare.

Kurse për emrin ‘Sofia’ thuhet se  si emër u rrit falë të famshmëve si ‘Sofia Vergada dhe Sophia Loren’.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close