fbpx
Lajme

“Rugova i tha mediumit italian se pjesëtarët e UÇK-së së Maqedonisë janë terroristë, “ata jetojnë prej atyre armëve”

Akademik Rexhep Qosja ka botuar disa vëllime të librave, respektivisht mbi 8 libra nga ditari i tij personal. Ai aty duke specifikuar datat ka treguar për ngjarjet politike të kohës.

Me datë 28 shtator 2001, kishte shkruar për një artikull të publikuar nga mediumi koha për ish presidentin Ibrahim Rugova.

Ja teksti nga ditari i Akademik Rexhep Qosjes;

Gazeta Koha ditore shkruan për deklaratën që kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Ibrahim Rugova, i paska dhënë gazetës italiane Padania, në të cilën i quan terroristë pjesëtarët e UÇK-së në Maqedoni, të cilët në asnjë mënyrë nuk duan t’i dorëzojnë armët dhe nuk do t’i dorëzojnë sepse “ata jetojnë prej atyre armëve”! Kjo deklaratë e Kryetarit të LDK-së për Ushtrinë Çlirimtare të Kombëtare të shqiptarëve në Maqedoni është në pajtim të plotë me deklaratat e tij të përparme, në të cilat dënonte dhe fyente Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës dhe luftën e saj çlirimtare! E vazhdon kryetari i LDK-së me të vjetrën duke pështyrë sa mundet e ku mundet tek ata që u flijuan për lirinë e shqiptarëve në Maqedoni. Ç’t’i bësh! Ibrahim Rugova vazgdon të hedh pështymën e tij në sofrën në të cilën ha me bollëk, kurse votuesit tash pa menduar fare ia japin votën! Ia mbushin sofrën!

Kjo ishte një pjesë e shkruar nga Akademik Rexhep Qosja, por me një hulumtim të lehtë, redaksia Epilogu ka arritur ta gjej këtë prononcim të presidentit të ndjerë z. Ibrahim Rugova për mediumin italian, ku akuzat janë edhe më të rënda se paraqitja nga akademik Rexhep Qosja.

AMP:

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close