fbpx
Rozë

Sa duhet të peshoj unë sipas moshës, formës së trupit dhe gjatësisë

 A e dini se cila është pesha ideale e trupit tuaj?

Ju ndoshta keni një numër në mendjen tuaj, por kjo nuk do të thotë se ky numër është i drejtë. Nëse doni të qendroni të shëndetshëm ju duhet të mbani një peshë të shëndetshme në të njëjtën kohë.

Dhe mënyra më e mirë për ta përcaktuar këtë peshë ideale të shëndetshme është llogaritja e indeksit të masës trupore duke përdorur një llogaritës BMI ose thjesht shikoni tabelën që paraqitet tek fotoja.

Sidoqoftë, duhet të theksojmë se tabela e gjatësisë / peshës është krijuar vetëm për burrat dhe gratë e rritura, nuk është e përshtatshme për personat nën moshën 18 vjeç.

Çfarë është indeksi i masës trupore (BMI)?Përcaktimi i asaj sesa duhet të peshoni nuk është aq e thjeshtë sa të shikosh vetëm një tabelë, por merr parasysh sasinë e kockave, muskujve dhe yndyrës në përbërjen e trupit tuaj.

Gjëja më e rëndësishme që duhet marrë parasysh është sasia e yndyrës në trupin tuaj dhe llogaritësi i BMI-së është mënyra e përsosur për të zbuluar përqindjen e kësaj.

Mund të mos jetë masa e përkryer por jep një vlerësim mjaft të mirë. Nëse BMI-ja juaj është më e lartë se 24.9 ju mund të jeni mbipeshë.

Artikujt e ngjajshëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close